Monday, July 31, 2017

PASSER SON PERMIS DE CONDUIRE ... AUX PHILIPPINES !

Passer son permis de conduire aux Philippines !

Vous souhaitez venir aux Philippines pour y passer votre permis de conduire ?
Vous voulez profiter de votre séjour sur l’archipel afin d’obtenir ce fameux permis ?

Ce petit billet va grandement vous y préparer.

Je précise que la procédure concerne les personnes qui n’ont pas de permis de conduire, voire des personnes qui, pour une raison ou pour une autre, n’ont plus de permis.

Comme cela devient de plus en plus la joie de conduire en France, je viens d’apprendre que la Gendarmerie vous surveille désormais avec des drones, il va devenir de plus en plus facile de perdre son permis.

Vous devez savoir que, si vous venez uniquement passer quelques semaines sur l’archipel du sourire, il ne vous sera pas possible de passer ce fameux permis. En effet, parmi les documents qui vont vous être demandés, figure la carte ACR I-Card ou Alien Certificate of Registration Card. Une carte du format carte de crédit, munie d’une puce et donnant quelques informations vous concernant.

Cette carte ne peut être délivrée qu’à des personnes dont le séjour sur le territoire philippin est supérieur à trois mois. En réalité, il faut généralement compter six mois pour l’obtenir.
Donc six mois, plus, disons un mois pour passer et obtenir le permis, plus la délivrance de ce dernier… huit mois et vous devriez pouvoir repartir avec le permis, format carte de crédit, en poche.

À vous, par la suite, à éventuellement le faire transformer en permis national.

Vous avez maintenant votre carte ACR, vous allez donc pouvoir vous rendre au Land Transportation Office (LTO), une Agence qui dépend du Ministère des transports et qui s’occupe de l’enregistrement des véhicules ainsi que de faire passer le permis de conduire.

Il y a des annexes du LTO répartis sur l’ensemble du territoire, choisissez celui qui vous convient le mieux, en général celui qui est le plus proche de votre domicile.

Pour les formalités administratives et la procédure, lire ou relire mon billet ***

Je vais dans ce billet vous donner la liste des questions et leurs réponses, un QCM que je vous engage à apprendre sur le bout des doigts.

Pour obtenir votre permis, vous allez passer un petit examen écrit et un test de conduite.
Petit test qui n’a rien de bien méchant et qui se situe généralement dans l’enceinte du LTO.
Pour ce qui est de l’examen écrit, les questions sont choisies dans le QCM que je vous donne ci-dessous, donc normalement vous ne devriez pas avoir de problème.

À tous et à toutes… les cinq lettres et je croise les doigts, avant que de boire à votre réussite au permis de conduire philippin.

J'ai volontairement laissé le QCM dans la langue de sa très Gracieuse, car bien évidemment l'examen et le test se feront en utilisant la langue anglaise, sauf à parler et écrire le Tagalog


The Land Transportation Office (LTO) is the one agency in the Philippines under the Department of Transportation. They are responsible for all land transportation issues, also in executing transportation laws, rules and regulations.
One rule includes taking and passing the examination at a designated LTO office in your location before getting your drivers’ license. The exam comprises of a written and a practical test. To some, the exam is quite challenging because it is not human nature to know the signs and rules of the road but there are those who know the ins and outs of driving and the car itself and would say that the exam can be taken in an effortless manner.
In this article, we will be sharing to you the answers to the ltodrivingexam.com reviewer so that you won’t have a hard time in answering the written examination.
1.    Question: Before changing lanes on a highway, you must give a signal for:Answer: B –  10 seconds before doing it.

2.    Question: Which of the following best describes the picture? (Picture is an arrow pointing upwards with a no entry sign).Answer: C – All vehicles no entry.

3.    Question: What is a maximum speed of a vehicle entering a school zone?Answer: C – 20 kph

4.    Question: What are the white lines on the road for? Answer: C – Separates traffic going in one direction


5.    Question: Those with a license can drive: Answer: C – Vehicles according to license type

6.    Question: Which of the following best describes the picture? (A triangle image with a red lining with 20% on top of a slope inside it)Answer: B – Steep uphill gradient 
7.    Question: What is the meaning of a traffic sign that has square or rectangle with blue and white color?Answer: B – Information sign
8.    Question: Which of the following best describes the picture? (A u-like shape that is a horn with a no entry sign on it)Answer: A – Do not use horn


9.    Question: Which of the following best describes the picture? (A red circle with >2m< inside)Answer: A – Vehicles more than 2 meters wide cannot enter


10.  Question: If the vehicle’s headlight in front of you is blinding your eyes, what should you do? Answer: A- Quickly look on the right side of the road


11.  Question: How many days are given for you to settle the case to get your license back if you get caught? Answer: A – 15 days

12.  Question: Two continuous parallel yellow lines on the road means.Answer: B – It is dangerous to overtake


13.  Question: The minimum age to get a non-professional license is:Answer: C – 17 years old

14.  Question: What should you bring while driving? Answer: C – Driver’s License, vehicle registration, and receipt of last LTO payment for the vehicle


15.  Question: What will happen when your rear tire blows out? Answer: B – The back end will sway away from the blowout

16.  Question: The safest thing to do even if you have the rights of using the road is: Answer: A – Don’t Force your rights


17.  Question: While driving, the hood of your car lifts up blocking your vision. What should you do? Check all that apply. Answer: A – Look through the gap

18.  underneath the hood or out of the side window; C – Pull to the side of the road and refasten the hood


19.  Question: Which of the following best describes the picture? (An octagonal red figure with STOP written on it)Answer: C – Stop


20.  Question: The minimum age for the applicant of a Professional Driver’s License is: Answer: B – 18 years old


21.  Question: What will happen when your front tire blows out? Answer: C – The front end will pull towards the side of the blowout

22.  Question: According to the law, you can’t drive fast except when:Answer: A – All answers are correct; Other choices:(B – There is no danger and C – You are under the speed limit)


23.  Question: What should you do before turning left or right? Answer: C – Give a signal while no less than 30 meters before turning

24.  Question: Which of the following best describes the picture? Answer: C – Animal Crossing
25.  Question: While driving, you should look at the side and rear view mirror:Answer: C – Quickly

26.  Question: What is the meaning of the green arrow traffic sign? Answer: B – The vehicle is allowed to go left or right


27.  Question: Driving without license is against the law and is punishable by:Answer: B – Php750

28.  Question: Broken white line on the road means? Answer: C – Overtaking on the left and right sides of the road is allowed IF there is no danger


29.  Question: If the driver of a vehicle in front of you is giving a hand signal and is pointing his hand to the ground, he is: Answer: A – Stopping

30.  Question: If you want to drive slower than other vehicles on a highway you should stay on the: Answer: C – Right Lane

31.  Question: What should you do if a policeman stops you? Answer: C – Stop and give your license and papers if the policeman asks for it


32.  Question: When should a driver make a decision? Answer: A – While driving to anticipate other drivers’ actions

33.  Question: Which of the following best describes the picture? (A circle with a red lining with a trailer inside it)Answer: B – Vehicles with trailer cannot enter


34.  Question: A red flag or red light should be attached to any vehicle cargo that exceeds: Answer: C – One meter from the back of the car

35.  Question: What is the meaning of the green traffic light? Answer: B – The vehicle should NOT stop

36.  Question: A continuous yellow line on the road means? Answer: B – No overtaking on the left side

37.  Question: What is the meaning of a blinking yellow traffic light? Answer: B – Stay alert and continue if there is no danger

38.  Question: The necessary distance in between you and a vehicle you are following should be: Answer: A – The same length as a full vehicle

39.  Question: Which of the following best describes the picture? (A circle with a red lining with a jeepney inside it over a no entry sign) Answer: B – Jeepney no entry

40.  Question: If the driver of a vehicle in front of you is giving a hand signal by pointing his left hand upwards he will: Answer: C – Turn right

41.  Question: Which of the following best describes the picture? (A man with a shovel)Answer: B – Road Construction

42.  Question: Which of the following best describes the picture? (Not a flat ground inside a triangle with red lining)Answer: A – Bumpy Road

43.  Question: When changing lanes you should make a signal, look at the rear-view mirror and: Answer: A – watch out for oncoming vehicles

44.  Question: You are not allowed to overtake at the foot of a bridge because:Answer: B – It’s dangerous and you cannot see oncoming vehicle

45.  Question: When parking uphill and parallel to the sidewalk, you should turn the wheel: Answer: B – Away from the sidewalk curb

46.  Question: You should not overtake in places like: Answer: A – All answers are correct; Other options: (B – At the foot of a bridge, C – in an intersection)

47.  Question: After overtaking, you want to safely go back to the lane where you came from. You should: Answer: B – Use the rear view mirror to check if you can see the vehicle that you have overtaken

48.  Question: Which of the following best describes the picture? (Curve going to the left inside a triangle with a red lining)Answer: A – Dangerous curve on the left side

49.  Question: What technique can be done with a manual car when trying to get started while driving on a steep uphill gradient to prevent your car from rolling backwards? Answer: C – Handbrake technique

50.  Question: Non-professional license is only for: Answer: B – Private vehicles

51.  Question: What is the meaning of a traffic sign that has a triangle with red color? Answer: A – Warning Sign

52.  Question: Which of the following best describes the picture? (Intersection with flow going upwards from the left inside a red triangle)Answer: A – Merging traffic approaching an intersection

53.  Question: Which of the following best describes the picture? (Intersection) Answer: C – Intersection Warning

54.  Question: Which of the following best describes the picture? (Car sliding inside a triangle with a red lining)Answer: A – Slippery Road

55.  Question: Which of the following best describes this picture? (Trucks with a no entry sign over it)Answer: B – Trucks cannot enter

56.  Question: What should you do when an ambulance comes up behind you flashing red lights and/or sounding its siren? Answer: D – Pull over to the right and slow down; stop if necessary

57.  Question: Having a license is: Answer: C – A privilege

58.  Question: What should you do to combat fatigue and sleepiness during long road trip? Answer: A – Stop every once in a while and rest

59.  Question: A driver is considered a professional if: Answer: C – He is paid or if he earns money while driving a private or a public vehicle

60.  Question: What is the meaning of the yellow arrow traffic sign? Answer: C – The red arrow is about to light up

61.  Question: You should not overtake at the foot of a skyway bridge because:Answer: A – You can’t see approaching vehicles

62.  Question: In a roundabout (rotunda), which has road rights? Answer: B – The vehicles already in the roundabout

63.  Question: What is the meaning of the red traffic light? Answer: B – Stop at the given line

64.  Question: The safest speed of a vehicle is according to: Answer: B – Road and Weather conditions

65.  Question: What is the meaning of a blinking red traffic light? Answer: B – Stop, then proceed if it is safe

66.  Question: If you are involved in an accident, you should inform the nearest police station: Answer: A – immediately

67.  Question: You can overtake on a highway with two lanes if there is a:Answer: A – A broken yellow line

68.  Question: Which of the following best describes the picture? (A downward triangle with red lining with Give Way inside it)Answer: B – Give way
69.  Question: Which of the following best describes the picture? (A circle with a red lining with 60 inside it)Answer: B – Given speed limit

70.  Question: Broken yellow line on the road mean: Answer: B – You can overtake on the right or left side if there is no danger

71.  Question: You should give a signal before turning right or left in an incoming intersection at a distance of: Answer: A – 30 meters

72.  Question: What is the meaning of an arrow painted on the road?Answer: C – Follow the direction painted on the road

73.  Question: Turning left is more dangerous than turning right because:Answer: A – You have to be cautious and aware of incoming vehicles from both left and right sides of the road

74.  Question: Those who can’t read or obey traffic lights could: Answer: A – get involved in an accident

75.  Question: When driving slowly on an expressway, you should stay on the:Answer: B – Right Lane

76.  Question: Driving with a fake license is prohibited and punishable by:Answer: C – Php1, 500 fine with 6-month suspension of driver’s license

77.  Question: You can overtake on the right side of the vehicle if: Answer: A – The highway has two or more lanes going in one direction

78.  Question: There are two incoming vehicles in an intersection with no traffic sign. Which vehicle has road rights? Answer: C – The first vehicle to arrive

79.  Question: Which of the following best describes the picture? (Car falling off of an edge to a river)Answer: C – River ahead of road

80.  Question: The vehicle horn is used for: Answer: A – Giving warning to keep safe

81.  Question: What should you do when the vehicle behind you wants to overtake your vehicle? Answer: B – Slow down, stay on the right, and let it pass

These questions are most likely the ones that will be asked on your written examination. It is also a great review if you are to take your practical exam because by knowing all of these, you are ready to take on the world of driving.
Review these and enjoy the comfort of driving.

Ces questions sont probablement celles qui vous seront posées lors de l'examen écrit.
C'est également une excellente révision pour préparer votre examen ; une fois la connaissance de tout ceci acquise, il vous sera plus facile d'appréhender le monde de la conduite...
Aux Philippines !
À tous et à toutes je souhaite un excellente début de semaine et d'agréables vacances pour ceux qui partent.



ME CONTACTER POUR

COMMANDER MES LIVRES,
VAN AÉROPORT et TRANSPORT SUR LUZON,
LOCATION MAISON / CONDOMINIUM À TERNATE,
TERRAINS À VENDRE,
CIRCUITS TOURISTIQUES SUR MESURE,
PÊCHE / PÊCHE PROMENADE EN MER,
ÉTUDES ET PRÉ-ÉTUDES DE MARCHÉ,
CRÉATION DE SOCIÉTÉ / JOINT-VENTURE / PARTNERSHIP,
ENQUÊTE, CONTRÔLE ET SURVEILLANCE,
STAGE D’ADAPTATION À L’EXPATRIATION EN IMMERSION, (NEW)
ME POSER DES QUESTIONS EN RAPPORT AVEC LES PHILIPPINES.
                        UN SEUL MAIL : asiatribart@gmail.com


Expériences, avis, critiques et commentaires, comme d’habitude sont les bienvenus.


Retrouvez-moi sur  :
Les articles de ce blog sont © Copyright protected. Leur reproduction, mise en réseau public ou privé, sous quelque forme sont interdites sans l'accord préalable de l'auteur.


Prendre sa retraite aux Philippines,
Pourquoi ?
7107 îles, plus de 36.000 kilomètres de côtes,
   des  milliers de plages de sable blanc, le soleil toute l’année ;
des montagnes qui culminent à près de 3.000 mètres,
la jungle, les forêts, des paysages grandioses.

Une population chaleureuse et accueillante, des tribus colorées.
Un excellent service de santé à un prix abordable. Le coût de la vie,
   un des plus bas au monde ; de nombreux avantages offerts aux retraités,
pas d’impôts ni de taxes.

      Rendez-vous sur la page livres pour en savoir plus.




Épouser une Femme Philippine”,

sous titré, 

Chercher Trouver et Marier une Pinay,





S’adresse à tous les hommes occidentaux  qui souhaitent trouver aux pays des 7.107 îles celle qui deviendra la compagne de leur vie.


Un livre complet qui aborde tous les sujets sans tabous.

Plus d’information sur la page ‘’livres’’



Mon petit livre 

101 façons de Générer des Revenus aux Philippines, pour y vivre’’ est maintenant disponible. 




Vous trouverez plus d’information sur la page ‘’Livres’’



 EST-ELLE réelle ?
              Est-elle celle qu’elle
                Prétend être ?

Enquêtes et Investigations
                   Aux Philippines












Post a Comment